Takaisin

Katot nousee korkeaan 29.4.2022.

Uusi lauluni ”Katot nousee korkeaan” julkaistaan 29.4.

Laulu tulee toukokuussa julkaistavalle Heinu III-albumille. Teksti ja sävellys on omaa tuotantoani ja soitan rumpuja lukuunottamatta kaikki soittimet.
Rummut on soittanut ystäväni, muusikko Harri Nieminen. Äänitykset ja tuotanto on tapahtunut omassa Heinu-studiossani Iittalassa. Laulun on masteroinut Janne Saksa Sound Supreme-studiolla Hämeenlinnassa.

Musiikkityyli tässä jatkaa edellisen albumin Madison Square Garden-kappaleen tyyliä, mutta voisin todeta, että tässä upotaan vielä lähemmäksi sellaista ”Mansekantria” Eppu Normaali kohtaa Hank Williamsin. Tai jotain..
Maalaispoikana kaupungin korkeat talot ahdistaa. Ajatus tekstiin lähti ollessani keikalla Helsingissä ja katsoessani ikkunasta, en nähnyt kunnolla taivasta, vaan betonia ja terästä. Tuntui että seinät ja katot kaatuu päälle. Ehkäpä tässä on kaikuja myös pandemian aiheuttamasta ahdistuksesta, kun monien kollegojen tarinat omasta riittämättömyydestä ja näköalattomuudesta ajoivat lähes hulluuden partaalle.
Minua on aina rauhoittanut kun saa katsoa kauas. Pandemian aikana tulevaisuus oli harmaa ja arvaamaton.

Olen tullut siihen pisteeseen, että ajattelen musiikistani; -ei ketään kuitenkaan kiinnosta-. Karua mutta lohdullista, voin tehdä mitä itseäni huvittaa. Olen vastuussa vain itselleni.
Yritän parhaani ja olen mielestäni tehnyt hyvää musiikkia. Se riittää. Maailma on täynnä upeaa musiikkia ja miten oma musiikkini sieltä seasta erottuu on täysin jonkun muun käsissä.
Ajo uuden tekemiseen on näiden ajatusten myötä vain kasvanut. Musiikki on minulle elämän suola.

Julkaistu: 21.4.2022